Zeelandkristal 2017

Ondanks uitgebreid lobbyen was de opkomst beperkt tot zes schepen. Allemaal trimarans, maar zelfs de F-9a en de twee F-31R’s verschillen onderling heel veel in uitvoering en inrichting.

Het was een zeer afwisselend zeilweekend.

Zaterdag was een beetje een loterij, omdat de windcondities op verschillende plaatsen in de baan enorm wisselden, maar daar had iedereen last van. Het was super-licht weer en het was jammer dat de baan ingekort werd toen het een beetje ging waaien. Het was jammer dat de KAYA de wedstrijd niet uitzeilde, want dan hadden we mooi vergelijk gehad tussen de twee F-82R’s. Zoals altijd is licht weer in het voordeel van de schepen met een hoge rating en waren de Trinamiet en het Verstand gecorrigeerd het kortst onderweg.

Zaterdagavond was het droog weer en als vanouds gezellig mosselen eten op de kade in Den Bommel.

Zondag begon met een mooi lopend windje, maar al snel werd het meer en erg vlagerig. Dit leverde wel spectaculaire sprintjes op. Helaas verspeelde Karst in een vlaag tegelijkertijd zijn spi en zijn zwaard, waardoor hij moest opgeven. De Playstation was in deze omstandigheden niet bij te houden en als ze niet een boei te ver waren gevaren hadden ze de wedstrijd zeker gewonnen. Ondanks het feit dat ze de fout razendsnel goed maakten, heeft de Trinamiet gecorrigeerd 50 sec. korter gevaren.

Met twee eerste plaatsen voor de Trinamiet, gaat het Zeelandkristal dit jaar naar Jan Jacobse.

De gecorrigeerde tijden lagen wederom heel dicht bij elkaar. Daarom weer een oproep om moeite te doen om je boot door de ratingcommissie te laten wegen en meten en nieuwe zeilen aan te bieden voor meting voordat je ze gaat gebruiken.

Tot ziens bij de Antwerpen Race of op een volgend CTC evenement.

Hieronder de uitslagen van zaterdag en zondag.


Laat een reactie achter