CTC-Nieuws 263

[tx_row] [tx_column size=”1/3″]

4 Motorstoring – Trijnie Dijkhuis
10 Multihull- en ander nieuws – Maarten Bakker
14 Bouwen zet zoden aan de dijk – Maarten Bakker
18 IMM 2019 in Karlskrona – 25 – 28 juli
19 Klotsbak Noordzee – Maarten Wiersma
23 Noord, oost, zuid of west? – Marijke de Boer-Boon
24 Bouwpret op boot met een verleden – Maarten Bakker
27 Zeeland – Paul Hofman, Regio Zuid
28 Notulen ALV – 17 november 2018
29 Voorjaarsbijeenkomst en ALV – 30 maart, Almere
30 Van de penningmeesters
31 Van het bestuur

[/tx_column] [tx_column size=”2/3″]

Voorwoord

Ruwe zee

Ik val meteen maar met de deur in huis: het leven bevindt zich tussen tranendal en paradijs. En op een één of andere manier zijn die hoogtepunten en dieptepunten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een dieptepunt betreft het treurige bericht van het onverwacht overlijden van de vrouw van onze voorzitter Jaap de Boer. Zijn lieve echtgenote Greet Crum overleed in januari plotseling thuis, een gebeurtenis met immense impact. Jaap en Greet bezeilden jarenlang met veel genoegen, samen op de Dragonfly Kikuyu, de Europese kusten. Ze genoten van het leven, het zeilen en elkaar en hadden dat in een rustiger tempo nog jaren willen doen. Zonder haar een nieuwe vorm vinden is een pittige opgave. We wensen Jaap van hier uit heel veel kracht en sterkte toe!
Afscheid nemen als het materie betreft is een stuk gemakkelijker, zeker als er iets nieuws in het verschiet ligt. Arjen en Janneke Dekker namen afscheid van hun Beneteau omdat de bouw van hun catamaran, een Vardo 34 van Woods, de benodigde middelen en tijd zou opslokken maar het vrolijk perspectief verzacht het kleine leed. Het bouwen van de boot op die bijzondere bouwplek aan een dijk op de Zuid-Hollandse eilanden is een geweldig avontuur en het verhaal over hun bouwproject aanstekelijk. Ook het uitzwaaien van mijn scheepje leidde tot een nieuwe liefde. Het knutselen aan je dromen blijkt een bron van groot genoegen. Tot zover de bouwverhalen in dit nummer… maar er is meer!
Maarten Wiersma schreef een spannend zeilverhaal over zijn Maldives, met wie hij tijdens een thuisreis van Thyborøn, solo een ruwe zee trotseerde. Die haven met lagerwal verlaten vereist een flinke dosis moed maar het verslag laat zien hoe zeewaardig een cat van relatief bescheiden afmetingen kan zijn. Nog zo’n uitdagend reisverhaal komt van de Yana. Motorperikelen in het paradijs blijken de gemoedsrust behoorlijk te kunnen verstoren. Na een eindeloze zoektocht vinden ze de oorzaak. Een uitermate boeiend en leerzaam verslag! Ook de overdenkingen van Marijke Boon over de reisdoelen voor het komende seizoen zijn kostelijk en leerzaam, in een helder overzicht beschrijft ze de beperkingen en mogelijkheden van het cruisen in onze regio. Een perfecte aanvulling daarop is van de hand van Paul Hofman. Een reisdoel dichtbij betreft de aankondigingen van de zeilevenementen in Regio Zuid en verder weg: het IMM in Karlskrona. Allemaal heerlijke vergezichten met een boodschap tussen de regels: het leven is mooi én kwetsbaar, elk nieuw seizoen een geschenk. Geniet ervan zolang het kan!
Tot slot: dit nummer is gelukkig weer een papieren versie die je lekker in de hand kunt nemen en nog dagenlang even door kunt bladeren. Sommigen zullen er heel blij mee zijn, waaronder ondergetekende. Digitaal is een lofwaardig streven en het kerstnummer was een mooi experiment. Van veel leden ontvingen we positieve reacties maar er zijn ook mensen die het blad gemist hebben. Persoonlijk ben ik voorstander van én/én. Een goed blad en een digitale variant. Laat u ons nog weten
hoe u er tegenaan kijkt?
Veel leesplezier namens alle medewerkers en schrijvers en hopelijk tot ziens op de ALV op 30 maart bij watersportvereniging Haddock in Almere!

Maarten Bakker

[/tx_column] [/tx_row] [tx_calltoact button_text=”Word lid of vraag een proefnummer aan” url=”https://multihull-online.nl/vereniging/lidmaatschap/”]Meer lezen?[/tx_calltoact]

Laat een reactie achter