CTC-Nieuws 259

[tx_row] [tx_column size=”1/3″]

4 Missie volbracht – Trijnie Dijkhuis
6 Multihull- en ander nieuws – Maarten Bakker
10 De Golf van Alaska over – Maaike van der Veen
13 Elektrische hulpmiddelen – Doddy van Leeuwen
14 De Pacific, een paradijs? – Marijke Boon / Jaap Veenman
16 Watermakers – Trijnie Dijkhuis
18 IMM 2017 – Paul Hofman
20 Als het kompas eenmaal is verzet – Jan Jaap Radius
23 Yana ontmoet Morello op St Croix – Trijnie Dijkhuis
26 Jubileum 50 jaar CTC 5 – 8 juli in Hellevoetsluis
28 Notulen ALV 18 november 2017
29 In Memoriam Ariël Maarleveld 1968 – 2017
30 Voorjaarsbijeenkomst en ALV Zaterdag 7 april 2018, Lelystad
30 Van het bestuur
31 Van de penningmeesters
[/tx_column] [tx_column size=”2/3″]

Voorwoord

Gezelligheid kent geen tijd

Het is gezelligheid troef dit jaar. Met een drukbezochte Mosselmaaltijd, waar Paul Hofman 55 mensen in Willemstad kon verwelkomen, ging dit jaar voorspoedig van start. Maar 2018 heeft meer voor ons in petto! Met Hemelvaart volgt een droogvaltocht in Zeeland, Bart Gabriel is de organisator. En met Pinksteren maken we voor de derde maal het Wad onveilig waarbij Tom en Cora Siemerink opnieuw het voortouw nemen. Afgelopen seizoen waren er elf deelnemers, overal vandaan, en het was een heerlijk avontuur. Zeker als je voor het eerst het Wad op wil is het fijn om dat met een gezelschap te doen. Houd de website in de gaten als u zin heeft om mee te varen of neem per mail contact op met Bart of Tom en Cora.
Na de Waddentocht zullen we ons nog moeten haasten om op tijd naar het zuiden te vertrekken voor het 50-jarig jubileumfeest in Hellevoetsluis. 20 jaar geleden, in Workum, schoven we voor het eerst aan op een lustrum met de Jochanan. Een prachtige plek aan het kanaal naar de Friese stad aan de voormalige Zuiderzee, langs een wallekant van gras. Ik meen me nog te herinneren dat Pieter Scargo en Herman Goddijn in allerijl door een plaatselijke smid enkele tientallen stalen grondankers lieten smeden om als meerpaal in de grond te slaan. Met de harde wind geen overbodige luxe. Verder was het een fantastisch feest. Daarna volgden om de vijf jaar: Willemstad, Harlingen en Medemblik en dit jaar weer in het zuiden. Voor de ouderen onder ons was de eerste bijeenkomst in Hellevoetsluis, in een ver verleden, overigens een groots hoogtepunt in de geschiedenis van de CTC, met vele buitenlandse bezoekers, vooral ook uit Engeland. In die tijd zonder internet een geweldig evenement en dé kans om eens met anderen van gedachten te wisselen. Gelukkig blijft dat nog steeds een van de belangrijkste redenen om bij elkaar te komen. In dit nummer kunt u van alles lezen over het jubileum en meer informatie is te vinden op de goed werkende site die met veel liefde door Ariëlla in elkaar is gezet. Daar kunt u zich ook aanmelden.
Maar er is meer in dit nummer. Ook treurige gebeurtenissen, zoals het overlijden van Ian Farrier in december. En in een gevoelig in memoriam schrijft Paul Hofman over de veel te jong overleden Ariël Maarleveld. Zo verdrietig … het leven is zo kostbaar! Voor sommigen reden om er, op tijd, tussenuit te knijpen voor een wereldreis. Het is ze gegund: Trijnie en Hennie beleven prachtige avonturen langs Portugal en op de Maagdeneilanden waar ze het enige zusterschip van de Yana ontmoeten! Net zo uitdagend zijn de avonturen van Huib en Maaike in Alaska, Prince William Sound. Verse berenpoep op je pad … waar duidt dat op? En dat avontuur ook als je ouder wordt nog veel plezier oplevert bewijzen Bram en Doddy. Met hun elektrisch aangedreven vouwfietsen zetten ze Zuid-Engeland op het verkeerde been. Uit al het ander moois noem ik nog even het mooie verhaal van een ‘bekeerling’; Jan Jaap Radius schrijft over de kennismaking met de wereld van de cat. Het wordt een pijlsnelle leercurve. Zo leuk!
Namens de redactie veel leesplezier en tot ziens op de ALV en voorjaarsbijeenkomst op 7 april!

Maarten Bakker

[/tx_column] [/tx_row] [tx_calltoact button_text=”Wordt lid of vraag een proefnummer aan” url=”https://multihull-online.nl/vereniging/lidmaatschap/”]Meer lezen?[/tx_calltoact]

Laat een reactie achter