CTC-Nieuws 258

[tx_row] [tx_column size=”1/3″]

4 Prince William Sound – Maaike van der Veen
9 Multihull- en ander nieuws – Maarten Bakker
11 Solo naar het Wad – Maarten Bakker
16 Uitdagende Antwerpen Race 2017 – Paul Hofman, Bart en Lieve Gabriël
19 Vertrekken met de Yana – Trijnie Dijkhuis
22 Whisky of rum? – Jan van der Veen
25 TR-systeem ook voor monohulls? – Nico Boon
25 Afgelopen zomer – Geert Beernink
26 24 Uurs 2017 – Daam van der Leij
27 ALV en najaarsbijeenkomst – 18 november 2017
28 Notulen ALV 12 november 2016 en 25 maart 2017
30 What’s in a Name – Hein Zelle en Ágnes Mika
31 Een halve eeuw CTC 4-8 juli 2018 in Hellevoetsluis
[/tx_column] [tx_column size=”2/3″]

Voorwoord

Van dromen en techniek

Het najaar begint al wat winterse trekjes te vertonen, de meeste boten staan al op de kant of liggen ontmanteld in de winterhaven, de zeilen en het beddengoed van boord. Een enkeling vaart door. Gelukkig valt dit nummer in de bus om even bij weg te dromen en plannen te maken voor volgend jaar. Er zit genoeg inspirerend materiaal bij! Eén van de mooiste maar ook meest onbereikbare bestemmingen vindt u in het lyrische reisverslag van Maaike van der Veen van haar reis met haar man Huib op de Madeleine rond de noordwestkust van Alaska. Als zij schrijft sijpelt het water van de pagina’s en kun je de zeeleeuwen en beren horen grommen. Een heerlijk avontuur!
Van écht dromen is het spannende vraagstuk waar Jan van der Veen, geen familie, ons deelgenoot van maakt. Een lastig dilemma. Ik verklap nu nog even niks, lees het intro en zijn verhaal, ben erg benieuwd wat u ervan vindt. Kan het met zijn boot? En er komen meer vertrekkers aan het woord. Hennie en Trijnie zijn nu een paar maanden onderweg met hun mooie, grote Yana. Hun moed is te bewonderen: banen en zekerheden achterlaten, al je hebben en houden weggeven of in de opslag en een kleine selectie, alleen het hoogst noodzakelijke, kan mee in de beperkte ‘payload’ van de trimaran. Techniek speelt een belangrijke rol aan boord, je bent ervan afhankelijk, het móet werken en zo niet dan is het zoeken naar een oplossing. Daar schrijven ze over, héél realistisch…
Er is meer kostelijks te vinden in dit nummer, de ruimte voor een ordentelijke introductie ontbreekt, maar toch: Redshift, een mooie ‘What’s in a name’ van Hein Zelle. Nico Boon over de Texel Rating, nu wellicht ook beschikbaar voor monohulls. De 24 Uurs door de ogen van de bemanning van de Wetterjuffer. Een solotochtje naar het Wad, ‘Bespiegelingen’ van Leon Bart en een bijzondere observatie van Geert Beernink vanuit de Mediterranée. Al dat schoons zal zich ongetwijfeld vanzelf aan de lezer ontvouwen.
Belangrijk echter is de vooraankondiging van het Halve-Eeuw-Feest, in Hellevoetsluis, begin juli volgend jaar. Niet zomaar een lustrum maar het Tiende! Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van deze eigenaardige club van eigenaardige zeilers. De voorbereidingen vinden plaats onder de bezielende leiding van Paul Hofman. Karst Hoogenboom heeft de wedstrijden in het vizier en Fetske de Glee en Ellenoor Brenninkmeijer ontfermen zich over het walprogramma. Het belooft een bijzonder festijn te worden met onder de bezoekers waarschijnlijk ook een aantal van onze Belgische, Duitse, Deense en Engelse vrienden. Zet het evenement vast in de agenda en hopelijk slagen we er met zijn allen in de vakantie, dan min of meer noodgedwongen misschien wel in Zeeland of aan de Engelse zuidkust, er omheen te plannen. Iets om naar uit te zien! In het kerstnummer, dat als het goed is nog voor de kerst in de bus valt, is er meer over te lezen.
Namens de redactie, veel leesplezier en graag tot ziens bij de ALV en de najaarsbijeenkomst op 18 november!

 

Maarten Bakker

[/tx_column] [/tx_row] [tx_calltoact button_text=”Wordt lid of vraag een proefnummer aan” url=”https://multihull-online.nl/vereniging/lidmaatschap/”]Meer lezen?[/tx_calltoact]

Laat een reactie achter