Evenementen

Evenementen

Gezelligheid, gezonde competitie en het doorgeven van informatie staan voorop bij de evenementen van de Catamaran en Trimaran Club. De meeste activiteiten komen jaarlijks terug. De organisatie is in handen van bestuursleden, regiocommissarissen en enthousiaste leden.

HET-weekend

Ieder jaar in september organiseert de CTC een weekend waarin de hele vereniging, van noord tot zuid, bijeenkomt om te zeilen, kletsen, en natuurlijk lekker te eten. Veel leden komen met hun eigen boot naar de HET, maar er wordt ook gelogeerd aan boord. Geïnteresseerden van buiten de vereniging zijn van harte welkom!

Het HET-weekend vindt traditioneel plaats op het IJsselmeer, en altijd wordt er iets leuks georganiseerd. Er wordt in ieder geval een serie kortebaanwedstrijden gevaren om de Henk Eggink Trofee, waar het weekend zijn naam aan dankt. Soms is er ook een toertocht of een ander evenement.

Trinamiet

Zeelandkristal

De oudste wedstrijdbokaal voor multihulls in Nederland wordt sinds 1970 verzeild tijdens wedstrijden voor kajuitmultihulls in Zeeland. Hij werd ingesteld door Wil Laane, CTC-lid van het eerste uur, fervent wedstrijdzeiler en in die tijd importeur van Iroquois catamarans. Tegenwoordig worden de wedstrijden gevaren op de Grevelingen. We verzamelen in de gastenkom van Jachthaven Bruinisse. Zaterdag en zondagmorgen varen we de wedstrijden. Zaterdagavond gaan we gezellig mosselen eten bij restaurant De Meeuw. Voor een alternatief vlees-, vis- of vega-gerecht kan worden gezorgd. Zondagmiddag gaat ieder zijns weegs en/of praten we nog even na.

Wedstrijd Organisatie Kajuitmultihulls

De Wedstrijd Organisatie Kajuitzeilmultihulls, ook wel WOK genaamd, is een ‘los’ verband van zeilers die af en toe een wedstrijdje willen varen. De nadruk bij de wedstrijden ligt op het delen van het enthousiasme voor het wedstrijdzeilen met kajuitmultihulls. Het motto is: ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd.’ Nieuwe deelnemers zijn daarom van harte welkom.

De formule van de WOK is twee korte wedstrijden op de zaterdag en twee op de zondag. De zaterdag wordt, als het weer het toelaat, afgesloten met een gezamenlijke maaltijd of anders napraten bij elkaar aan boord. Een mooie gelegenheid om elkaars tactiek en techniek te leren kennen.

Om deel te nemen aan de WOK-wedstrijden hoef je geen lid te zijn van de CTC. Wedstrijden worden gevaren onder het Texel Rating systeem.
Voor het punten klassement zal gebruik gemaakt worden van het Oostenrijkse puntensysteem.

Waddentocht

Een traditie in opbouw is om tijdens het pinksterweekend gezamenlijk een tocht naar de Wadden te maken. Het favoriete doel is droogvallen onder Vlieland bij de vuurtoren, maar andere locaties (het Groene Strand bij Terschelling bijvoorbeeld) behoren ook tot de mogelijkheden. Bij slechter weer wordt een alternatief gezocht, zoals de Markerwadden. Deze tocht heeft geen wedstrijdelement en draait om het gezellig samen varen, droogvallen en natuurlijk een barbecue ’s avonds. Beginnende wadvaarders zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan, er is voldoende ervaring om te helpen met plannen en droogvallen.

Zeeland Multihull Meeting

De  Zeeland Multihull Meeting vind plaats tijdens het hemelvaartweekend. Het is een laagdrempelig familie-evenement met een leuk format. We verzamelen op donderdagmiddag/-avond in een haven in Zeeland. Afhankelijk van wind en stroom worden elke dag korte wedstrijdjes uitgezet om bestaande boeien. Daarmee verplaatst de groep zich naar de volgende haven. De niet-wedstrijdzeilers varen mee en maken foto’s of gaan vooruit. Naast het varen is er veel ruimte voor sociale contacten en andere leuke activiteiten, zoals ankeren, droogvallen en zwemmen.

Rondje IJsselmeer

In het najaar wordt op het noordelijk IJsselmeer een langere wedstrijd georganiseerd, van ongeveer 50 mijl. Deze wedstrijd heeft hetzelfde vriendschappelijke karakter als de WOK-wedstrijden, maar duurt natuurlijk wat langer! De route is Medemblik – Den Oever – Makkum – Enkhuizen – Medemblik, rechtsom of linksom, afhankelijk van de wind, en bij weinig wind maken we de baan gewoon wat korter. Geïnteresseerden zijn altijd welkom. Als je mee wilt varen, laat het weten dan kijken we of je aan boord mee kunt.

Meten en wegen

Voor de serieuzere wedstrijdzeilers is het belangrijk dat hun schip met enige regelmaat gemeten en gewogen wordt. Daarom zijn binnen de CTC enkele enthousiaste leden opgeleid tot zeilmeters. Er is regelmatig gelegenheid om je boot en zeilen te laten meten en bij voldoende belangstelling regelt de wedstrijdcommissie een kraan met weegklok.

Voor- en najaarsbijeenkomst

In maart en november zijn de algemene ledenvergaderingen. Deze worden gehouden op zaterdagmiddag waarna een gezellige maaltijd volgt en een avondprogramma met een of meer sprekers. Dit kan een ontwerper zijn of een bouwer, een vertrekker of een weerman, iemand met veel materiaalkennis of een geweldige verhalenverteller. En soms is er zelfs een mini-symposium. Uiteraard is er tussen de programma-onderdelen door voldoende tijd om elkaar te ontmoeten.

Mosselmaaltijd

Dé midwinterbreak voor alle multihullzeilers. Al jarenlang organiseert de CTC Regio Zuid in het eerste weekend van februari de traditionele Mosselmaaltijd. De laatste jaren in de grote zaal van Restaurant Bellevue in Willemstad. Het is bij uitstek een sociaal evenement. Er is geen programma, geen vergadering en geen lezingen. De enige bedoeling is elkaar te treffen in een periode dat je elkaar niet op het water tegenkomt. Wel zetten we een beamer neer, zodat deelnemers foto’s of filmpjes van hun vakanties, bouw- en renovatieprojecten kunnen laten zien.  Uiteraard is deelname niet beperkt tot Regio Zuid en ook voor niet-mosseleters is er altijd iets lekkers.