Nico Boon (1926-2023)

Een van de grondleggers van de CTC

In de vroege nacht van woensdag 25 oktober j.l. is Nico Boon overleden. Sinds enige tijd vertoefde Nico in een verpleeghuis, zijn lichamelijke conditie ging de laatste weken steeds verder achteruit. Nico is 97 jaar geworden. Dat priemgetal heeft hij ongetwijfeld met vreugde begroet.

In zijn geestrijke leven heeft hij een grote rol gespeeld in de wereld van multihulls en de Texel Rating, zo stond hij aan de wieg van de Catamaran Trimaran Club Nederland, waaraan hij gedurende veel jaren zowel in het bestuur als in de redactie van het CTC-Nieuws een grote bijdrage heeft geleverd. Nico legde contacten met ontwerpers en bouwers wereldwijd en maakte hun werk en kennis beschikbaar voor een groter publiek. Hij laat een groot aantal artikelen over multihulls en zeilen van zijn hand na. Evenals een omvangrijke verzameling boeken en literatuur, niet alleen over schepen, ontwerpen van multihulls maar ook over andere disciplines waarin hij was geïnteresseerd, filosofie en geschiedenis.

Er is geen begrafenis, Nico stelt zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap, die keus paste hem bij uitstek. Zijn dochters en schoonzonen zullen hem missen, en velen onder ons, binnen en buiten de CTC inclusief zijn vele buitenlandse contacten, eveneens.

Laat een reactie achter