Multihullboeken

Boeken over multihulls of met multihulls in de hoofdrol. Een mooie verzameling, samengesteld door Nico Boon. Met vragen of aanvullingen kun je met hem contact opnemen.

titelauteuruitgeverbeschrijving
21st Century Multihulls (1996)Joseph Norwood jr.,Ayrs publication 120-I en IIHeel wiskundig georiënteerd. Vol formules en grafieken. Eerder schreef Norwood al een boek met de titel High speed sailing, ook in deze lijst. Geeft aan waar de interessen van de schrijver liggen. Uiteindelijk komt hij min of meer uit bij een eenvoudig soort formules zoals die van Shuttleworth en Kelsall en ook de TR formule. Bijna 150 bladzijden zware kost.
5000 Miles in a Catamaran (1974)Ralph StephensonR. Hale, LondonDe schrijver, geboren in 1910 maakte reizen met de 'Pussy cat' in een periode tot 1970. Het boek telt 191 blz.
A 30', $ 6000. - cruising cat. (1987)Chandler, R.F.MultihullsInspirerend boek over het verbouwen van een Stiletto open catamaran met kajuitjes enkel op en in elke romp tot een catamaran met een kajuit op een nieuw lichtgewicht tussendek. De boot kreeg ter ere van Multihulls Magazine de naam Charles Chiodi, de editor van dat multihull blad. Een plezier om af en toe weer eens op te pakken en je te laten inspireren. Niet op gewone manier gedrukt maar als een eigen productie met grote letters en vele niet erg scherpe zwart wit foto's. Zwaardkasten in het midden van de rompen werden vervangen door draaizwaarden in de schuinte van de binnenwanden van de rompen. En dat alles voor, toen, $ 6000.-
Across the atlantic in a canoe (the sierra segrada) (1969)Brenton, F.H. Regnery CY, ChicagoNa al een leven vol avonturen neemt de nu 39 jarige Engelsman, fotograaf, gevestigd in Chicago, vrij (werken vind hij leuk, maar het kost teveel tijd) en gaat met twee boomstam kano's van Cartagena aan de Noordkust van Colombia over de golf van Mexico naar de Mississippi en zo naar het Field museum in Chicago. Dat museum behoudt de San Blas kano uitlegger. De tocht houdt daar echter niet op. Met materialen aan boord om een luchtballon the vullen vaart hij met een nieuw gebouwde tweede romp, naar de St Laurence en steekt dan over naar de westkust van Afrika. De ballonexpeditie zelf lukt niet. De eerste keer is er een explosie, dan moet de ballon wegens gevaar voor de scheepvaart worden neergeschoten. . Een spannend verhaal vol ook met wijze en praktische raadgevingen.
Aero & hydrodynamics of sailing * (1979)Marchaj, C.A.Adlard Coles, LondonHandboek van deze research medewerker uit Southampton. Levenslang studiemateriaal
Al dwalend (foto's en gedichten) * (1987)Henk de VeldeAlbatros, HarderwijkHet verhaal van een zeiler bezeten van het varen over de zeven zeeën. Veel bespiegelingen ook.
Alone against the atlantic (1980)Frank PageMultihullsVerslag van de Ostar van 1960 - 1980 in 128 bladzijden
Around the world alone (vert)Alain ColasMultihullsEen van de Franse helden. Zeilde niet alleen met multihulls.
Around the world in seventy nine days (1996)Cam Lewis & Michael LevittDell PublishingJules Verne deed het in 80 dagen, maar niet alleen over zee. Deze race met de trimaran Commodore Explorer. 86 voet lang en 45 voet breed in 1993. Dit is niet het einde. Het record ligt nu bij 50 dagen.
Barrier reef by trimaran (1966)Gunn, J.Collins, LondonMet een tweemaster trimaran kits, lijkend op een van de grotere Piver ontwerpen, de Barbara III, een reis maken in etappen in het gebied vn het Barière rif aan de Oostkust van Australië.
Beyond jules verne (1995)Robin Knox-JohnstonHodder and Stoughton, LondonPeter Blake en Robin Knox-Johnston beschrijven hun race met de catamaran Enza, de sponsor, de fruitkwekers van Nieuw Zeeland. Ze doen in 1994 er 74 dagen, 22 uur, 17 minuten en 22 sec. over. Bijna 75 dagen dus, bij een planning van 77 dagen
Blueship - zwei Männer und viel Meer (1992)Sprungala & RadtkeDelius Klasing, BielefeldMet een Privilège van Jeantot van 14.70 x 8 m. de wereld rondzeilen. Het is schip is gebouwd in 1989 en Blueship genoemd wegens klankverwantschap met de onderneming Blue Chips waar de schrijvers bij betrokken waren. Gekocht in de buurt van Amsterdam. Via internet zijn pagina's van het boek te lezen om een indruk te krijgen. Daaruit is ook de inhoud van de voorgaande tekst geplukt.
Brochures met ontwerpen en de motiveringen ervoor *diverse ontwerpersvia Evecom en eigen websites
Bundel art. 85 pag. *Woods designsvia Evecombrochure met veel artikelen met uitleg en motiveringen van de ontwerpen
Canoes of oceania (1936, 1975)Haddon and HornellMultihullsEen van de inspiratiebronnen voor een ontwerpers team als dat van James Wharram en Hanneke Boon. In recente jaren zijn deze zich steeds meer gaan bezighouden met wat ze noemen etnische ontwerpen. Lijnenplannen die sterk lijken op die van Polynesische en Melanesische 'canoe' vormen.
Capsize in a Trimaran (1980)Nicolas AngelMultihulls (of via Evecom)Het boek heeft een voorwoord van Alan Bombard. Het is het verhaal van overleven op de Noordelijke Atlantische Oceaan. Met de ex Three Legs of Man II, symbool voor het eiland Man. Deze grote trimaran sloeg om, midden in de nacht tijdens een storm. De bemanning van 5 o.l.v. schipper Alain Gliksman moest overstappen in het reddingsvlot omdat de tri begon te zinken. Na 9 dagen pas, kwam het zesde schip dat passeerde nog bijna te laat. Het vlot kenterde namelijk ook een keer. Twee leden van de bemanning leden aan hypothermie. Alain Gliksman had het minste last van de kou en van natworden. Hij droeg drie lagen van wollen truien Die houden de binnenwarmte veel beter vast ook als ze nat zijn. In hetzelfde jaar 1979 was er de ramp tijdens de Fastnet race. Hun zendbaken had kunnen worden opgepikt door vliegtuigen als het daarvoor geschikt was geweest. Wel 2000 vluchten passeerden tijdens die 9 dagen.
Case for the cruising trimaran (1979)Jim BrownMultihullsHandboek dat op een heel aantrekkelijke manier de Searunner trimarans met middenkuip, met bovenkant zwaardkast gelijk met de bodem van de zelflozende kuip, de constructies en het varen ermee zeer volledig uitlegt. De ontwerpen zijn in 1979 hun tijd ver vooruit. Later ontwierp Jim Brown ook heel praktische catamarans. Geen racers.
Catamaran racingReg White & B. FisherAdlard Coles, LondonTechnisch boek over snel zeilen. Nu beter te vinden bij Rick White. Andere man, ander land nieuwere typen open catamarans
Catamaran racing for the 90s. * (1992)Rick White & M. WellsMultihullsDegelijke studie over het wedstrijden met moderne open catamarans. Het was toen nog niet de tijd van catamarans zoals die van de Formule 16 en 18. Van de 336 bladzijden krijgen op bijna 100 bladzijden gastschrijvers het woord over hun Prindles, Hobies en Nacra's.
Catamaran sailing * (1992)Derek KelsallHelmsman booksEen niet al te diepgravende studie van deze ontwerper over de meeste typen kajuitmutlihulls die in die jaren te koop of zelf te bouwen waren. Ook beschouwingen over de eigenschappen en hoe met trimarans en catamarans te varen.
Catamaran sailing to win (1978)Wilson c. & Max pressCollins, LondonEen boekje van 159 bladzijden met uitleg over het winnen van wedstrijden. Een Nieuw Zeelands produkt uit de begintijd van het catamaranzeilen.
Catamaran Sailing: From Start to FinishPhil BermanW W Norton & Co Inc (March 1982)The classic guide to catamarans, updated to bring readers the latest for everyman's sailboat. Fast, inexpensive, versatile, and exciting, catamarans are one of Amerikaanse most popular pleasure crafts. Here is a complete course in catamaran sailing for the beginner and the semi-experienced sailor who wants to become more skilled in the arts of tuning, handling, and racing cats. Included are sections on buying a cat, learning the basics, heavy weather sailing, racing tactics, surfing, and more. Includes a new chapter on how to use high-performance sails.
Catamarans for Cruising (1974)Jim AndrewsHollis and Carter, LondonEen van de vroegste samenvattingen van wat er met multihulls kan worden gedaan. De schrijver bezat zelf een Catalac, rond die jaren een productieboot waar vooral toerzeilers veel genoegen mee beleefden. Zeer geschikt voor gebruik op ondiep water.
Catamarans in close-up (1972)Patrick BoydIan Allan, LondonEen collectors item dit foto boek met aardige tekst van de bezitter van een Iroquois catamaran. Een type waarnaar nog steeds wordt gevraagd.
Catamarans offshore (1970)Rudy ChoyMacmillan CY, New YorkEen van de pioniers omstreeks 1960. Met de 12 m. lange Waikiki Surf. Asymmetrische rompen, geïnspireerd door de Polynesiërs
Catamarans, every sailor's guide (2006)Gregor TarjanChiodi Advertising & Publishing , Inc.Handboek vooral over de grotere cruiser catamarans waarvan een reeks typen worden besproken, van mooie foto's voorzien en van de belangrijkste gegevens van die typen.
Catamarans, tentoonst. gids 1993, rotterdam *diverse auteursVan Soeren en co, AmsterdamGids van bijna 100 pagina's van de enige tentoonstelling tot nu toe over catamarans. Veel foto's en historie. Was een initiatief van de CTC waar het Maritiem Museum na vijf jaar aandringen aan wilde meewerken.
Catamaranzeilen (bew. vert.) * (1983)Barth & EnzmannDe Boer MaritiemBeknopt leerboek over het zeilen met open catamarans als Hobie 16, Tornado en andere typen. Met alle technische adviezen waarover men toen beschikte. Met veel foto's verduidelijkt.
Challenge. Lone Sailors of the Atlantic, vert. uit het frans (1979)Gerald AsariaSidgewick & Jackson, LondonVerslag van oceaan tochten en wedstrijden van 1876 t/m 1976. Nauwelijks multihulls nog. Van Chichester tot Tabarly en anderen
Children of cape horn (1974)Rosie SwaleElek Books, LondonMet een Oceanic catamaran van ongeveer 9 m. lang trekt het gezin Swale rond de wereld. Ook in Nederlandse vertaling.
Children of three oceans (1969)David LewisVictor Gollancz, LondonDit boek beschrijft de tweede helft van de wereldomzeiling van David met de twee dochtertjes Vicky en Susie, zijn vrouw Fiona en Priscilla Cairns als tweede vrouw aan boord. Die reis gaat van Nieuw Zeeland, ten Noorden van Australië, rond Kaap de Goede Hoop, dan in etappes langs de Westkust van Afrika, weer de kaap Verdische eilanden, de Azoren naar Plymouth.
Cook on a cool cat (1965)Merton NaydlerTemple Press Book, LondonBeschrijft de proeftocht met de Rehu Moana, naar IJsland.van iemand die geen zeilervaring had. Veel narigheid met de twee experimentele whisbone masten, op elke romp een, midden boven het schip samengebogen. Er tussen een Chinees jonkenzeil gespannen. Geen succes. Later tijdens die tocht vervangen door 1 mast, op het tussendek met een soort noodtuig. De boot is zeer stevig gebouwd. Voor de wereldomzeiling nam David Lewis dan ook een gewone mast met torentuig. Zie de beide titels met David Lewis als auteur.
Daughters of the WindDavid LewisVictor Gollancz, LondonMet de Rehu Moana, een catamaran van 12.20 lang en 5.20 m. breed met een rompbreedte van niet meer dan 0.75 m.. Diepgang rompen 0.90 m. de zwaardkielen gaan tot 2.40 m. diep. Ontwerp Colin Mudie, bouw door de gebroeders Prout. In dit boek de eerste helft van de tocht die gaat van Plymouth naar Newport in de Verenigde Staten. Dan via de Kaap Verdische eilanden langs de Oostkust van Zuid Amerika, door Straat Magelhaen naar Valparaiso in Chili. Dan via Tahiti naar Nieuw Zeeland.
Dit is catamaran zeilen (2006)Diana BogaardsHollandia, HaarlemMaar weinig disciplines van het zeilen stellen zulke hoge eisen aan de vaardigheden van de zeiler als catamaranzeilen. Zeiltrim, gewichtverdeling en stuurmanskunst moeten helemaal in orde zijn. Wie de boot beheerst krijgt er wel wat voor terug: spetterende snelheden, adembenemende acceleraties en de mogelijkheid om op plekken te zeilen waar gewone zeilers liever niet komen - door de branding, over ondiepten en over grote afstanden langs de kust.
Diana Bogaarts en Duco Snijder geven stap voor stap aan hoe je de vaardigheden en de kennis opbouwt om deze prachtige vorm van watersport te kunnen beoefenen. Naast de nodige instructie vergeten de auteurs gelukkig niet hun enthousiasme voor het catzeilen over te brengen. Dit is catamaranzeilen geeft zowel beginners als ervaren catzeilers de informatie die ze nodig hebben. Wie ervan droomt nog eens het Rondje Texel te zeilen, het grootste catamaranevenement ter wereld, kan niet zonder dit boek.

Diana Bogaarts is watersportjournaliste en zeilt catamarans over de hele wereld. Duco Snijder leidt een catamaranzeilschool.
Dit is mulltihullzeilenMaarten Bakker e.a.Hollandia, HaarlemDit is mulltihullzeilen is samengesteld ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de CTC. Het gaat helemaal over multihulls: catamarans, trimarans en een sporadische prauw. Verder bevat het een korte terugblik op veertig jaar CTC.
Het boek is in drieën verdeeld. Het eerste deel gaat in woord en beeld vooral over het zeilen met multihulls. Door middel van vele zeilverhalen en -foto's komen er zo veel mogelijk verschillende aspecten van het zeilen met multihulls aan bod: van ankeren en droogvallen tot racen, van zwaar-weer ervaringen tot verschillende antwoorden op de vraag waarom en hoe mensen een multihull als toerschip kiezen.
Donald crowhurst zijn laatste tocht 1968-1969 (1994)Tomalin & HallHollandia, BaarnDroevig verhaal van een deelnemer aan een rond wereld wedstrijd, die in de Atlantische Oceaan bleef en gefingeerde posities doorgaf. Hij stapte tenslotte overboord.
Dreamers of the day (1964)David LewisVictor Gollancz, LondonDit beschrijft dezelfde tocht als het boek Cook on a Cool Cat maar dan door de eigenaar, schipper zelf. Is ook in het Duits onder de titel Unternehmen Pol-Cat wegens de reis naar IJsland
Een sfeer van onrust * (1990)Henk de VeldeElmar, RijswijkIn 158 dagen de wereld rondzeilen met de catamaran Alisun J&B, sponsors. Niet snel genoeg om te winnen maar wel voor een verhaal van Henk de Velde zoals die is.
Eher friert die Hölle zuJeff Macinnes e.aDelius Klasing, Bielefeldzie de tekst bij het oorsponkelijk in het Engels geschreven 'Polar Passage'.
Foam sandwich boatbuilding (1973)Peter WynnAllen & Unwin ltd. LondonDe huidige technieken voor bouwen in schuim en glas zijn wel wat veranderd. Dit is al een wat ouder handboek.
Ganzen trekken in troepen * (1977)Henk de VeldeAlbatros, HarderwijkMet de Wharram catamaran OROWA van het type Oro, van 14 m. lang rond de wereld op een gemoedelijke manier. Geen race maar een familietoer met alles wat daarbij kan gebeuren. Het eerste boek van Henk de Velde. Een aanmoediging voor vele anderen om de zee op te gaan.
Gougeon brothers on boat construction *Gougeon BrothersMultihullsEen geweldig handboek voor het toepassen van hout in de jachtbouw samen met epoxy met de West methode. Al meerdere uitgebreide drukken verschenen van dit werk.
Grande croisiere (hors serie) (2006)Multicoques Magwww.multicoques-mag.comEen momentopname van de stand van zaken met cats en tris van de uitgever van het blad dat nu ook in het Engels wordt uitgegeven onder de naam Multihulls World
High speed sailing (1979)Joseph Norwood jr.MultihullsSterk wiskundig georiënteerd. Later is het boek aangevuld zoals in de eerste titel van de lijst is aangegeven. Originele ideeën over o.a. een piramidetuig.
Hobiecat sailingJake GrubbMultihullsGewijd aan het omgaan met Hobiecats, genoemd naar Hobie Alter. De hobie 16 is een boot met asymmetrische rompen, geen zwaarden, vrij moeilijk te zeilen, maar nog steeds populair
Hokule'a. the way to Tahiti (1979)Ben R. FinneyDodd, Mead & co, New YorkBouw en zeilervaringen met een reconstructie van een dubbelboot uit de tijd van de expansie van volkeren over de Grote Oceaan. Tuig 'crabsails' aan twee masten.
Hydrofoil SailingAlan John Alexander, James Lyon Grogono, Donald J. NiggJ. Kalerghi, LondonEen van de belangrijke boeken over de theorieën rond het gebruik van draagvleugels. In recente jaren toegepast met steeds meer succes op de Franse trimaran de Hydroptère.
Im eis des nordens * (1994)Gerd EngelUllstein, Frankfurt / MOndernemende gepensioneerde Duitse loods die grote tochten onderneemt met zijn catamaran Sposmoker. Zwaarweereigenschappen door twee rompen, drie dwarsbalken en vier netten. Geen opbouwen en grote tussendekken. Zeer leesbaar vol verstandige benaderingen van zeemanschap.
In the wake of drake (1981)Pat PattersonUnited Writers, CornwallWijlen de ontwerper van de Heavenly Twins en verwante ontwerpen, maakte een veilige rustige reis rond de wereld. Enige verandering aan zijn boot (een iets grotere versie van genoemde HT) zou zijn twee motoren van 10 pk in plaats van 7 pk voor iets meer vermogen bij steile hoge golven en sterke tegenwind.
Journey with caravel (tri) (1971)F. CarlisleJohn de Graff, New YorkWe ran away to sea. Reis met de trimaran Caravelle II. Een extra slothoofdstuk over 'hemelnavigatie', dat is dus nog met een sextant en chronometer.
Katamarane das buch (2de druk 2002)Sach & KlingDelius Klasing, BielefeldVan begin tot het eind een cursus in catamaranzeilen door Helge Sach, Europees en wereldkampioen en Andreas Kling. Ruim 200 bladzijden met meer dan 200 foto's. Een vrij kostbaar boek mede door de foto's, de ruim 60 tekeningen en grafieken. (voor rond 39 € op internet te vinden).
Katamarane und andere mehrrumpfboote (1977)Sass, H.J.Delius Klasing, BielefeldZweedse ontwerper bespreekt veel open catamarans en enkele grotere naar eigen ontwerp. Veel ideeën zijn vandaag nog steeds interessant. Veel van zijn boten varen nog in Scandinavische zeilgebieden..
Katamarane, trimarane und auslegerboote (vert) (1971)Cotter, E.Delius Klasing, BielefeldOorspronkelijk in het Engels uitgegeven boek van deze Amerikaanse deskundige op het gebied van multihulls, zoals die waren rond het jaar van publicatie. Dat is dus uit de begintijd van multihulls in het Westen.
Kelsall catamarans *Derek KelsallMultihullsIn belangrijke mate gewijd aan de ontwerpen enz. van Derek Kelsall. Geen diepgravende verhalen. Veel wordt wel aangestipt. Het is ook een vrij dun boekje. De schrijver heeft o.a. de eerste Round Britain race van 1966 gewonnen met zijn trimaran Toria, een ontwerp dat nog niet verouderd is.
Kokosnusse sattRudy WagnerDelius Klasing, BerlijnEen volgend boek van de schrijver van 'Weit weit voraus liegt Antigua'. Met een Bobcat van 8 m. lang als op pantoffels de Oceaan oversteken via de Zuidelijke route. Later kocht Rudy een 10 m. ontwerp van Bill O'Brien, vandaar Bobcat. Op die boot alleen accommodatie in de rompen met opbouw daarboven. Veel dekruimte dus.
La route du rhum (1979)Gerald BasseporteEditions pac., ParisGedetailleerd verslag van de ontwikkeling van deze nieuwe Franse race van St. Malo naar Pointe à Pitre op Guadeloupe. Eerdere eenmanswedstrijden onder de naam Ostar door Engeland georganiseerd met vijf starters in 1960, 15 in 1964, 35 in 1968, 55 in 1972, 125 in 1976. Steeds grotere schepen. Veel foto's. tabellen, details over de race voorwaarden enz. De eerste Franse Route du Rhum in 1978 met 25 finishers is gewonnen door Mike Birch met de Olympus Photo een tri van Dick Newick, bouw Walter Greene (de A Capella), van 11 m. lang, van een kieljacht van 21 m. lang. Bijna een foto finish. Alain Colas met de Manureva (ex Pen Duick IV) kwam om bij deze race
Les vents de novembre (tri) (1983)Eugene RiguidelEdition GlenatVeel foto's en verhalen over de route du Rhum 1982 met de trimaran William Saurin. Lang 27 m. breed 16 m. Ontwerp Derek Kelsall. Werd 18 de in ruim 22 dagen. Er waren 31 finishers. Het aantal nam in latere jaren niet belangrijk toe.
Love for sail (1974)Jim Brown & M. HassallEen heel inspirerend verhaal van de zeilervaringen met een 37 voet Searunner trimaran, ontwerp James Brown. Een poëtisch boek, meer dan een technisch verhaal, al ontbreken praktische tips niet.
Mehrrumpfboote, kreuzerkatamarane und trimarane * (1992)Klaus D. KurtzDelius Klasing, BielefeldEen handboek van niet meer dan 170 bladzijden, waarin toch bijna alles te vinden is wat een toerzeiler van multihulls wil weten.
Modern sailing catamarans (1960)Robert HarrisN. Kaye, LondonEen van de oudste boeken over moderne open catamarans, door een ontwerper van deze en grotere typen.
Moxie, the american challenge (1981)Phil WeldMultihullsAls 65 jarige wint Philip Weld tenslotte de eenmans OSTAR race 1980 waaraan hij al meer had meegedaan. Enthousiaste man. net als zijn boek
Multihull Racing (hobies a.o.)Phil Berman & Fred MillerW W Norton & Co Inc (March 1982)Open catamarans. Hoe te zeilen en hoe te hanteren in wedstrijden
Multihull seamanship (1976)Mc Mullen, M.Nautical publ. CY, LymingtonHandboek uit de begintijd van multihull varen. Vooral veel informatie over trimarans. Mike McMullen kwam om tijdens de OSTAR van 1976. Veel later werden resten van zijn three cheers type trimaran, een beroemd ontwerp van Dick Newick gevonden in de buurt van IJsland.
Multihull seamanship * (1997)Gavin LesueurFernhurst Books, ArundelMet steun van veel tekeningen worden de technieken om veilig te varen met multihulls verduidelijkt.
Multihull voyaging * (1994)Thomas Firth JonesSheridan House, New YorkDe schrijver is behalve schrijver ook bootbouwer en zeilde meer dan 40000 zeemijlen, waaronder 6 keer een Atlantische oversteek .Dit boek is een gids voor lange en korte reizen met multihulls. De materie wordt op een praktische manier benaderd. Thomas Jones zeilde veel met Wharram catamarans. Het boek is o.a. opgedragen aan Ruth Wharram. Zij was bemanning tijdens 1 van de oversteken. Je kunt twee bouwfouten maken. Te groot voor je budget of te klein voor wat je wilt meenemen. Nog een derde raad. Hoe ouder je wordt hoe kleiner de boot waar je plezier aan beleeft.
Multihulls for cruising and racing * (1990)Derek HarveyAdlard Coles, LondonWe raakten bevriend met Derek als gevolg van de teksten in zijn boek over het berekenen van de zeilprestaties van multihulls ofwel het toekennen van ratinggetallen. Derek zeilde op het Lauwersmeer ooit mee op mijn Havkat 18 (voet) met gaffel grootzeil. Bij die gelegenheid gaf de snelheidsmeter een tijdje 13 knoop aan. Vol tuig, ruime wind, geen golven van betekenis. We ontmoetten hem meerdere keren in Shotley aan de Orwell ten Noorden van Harwich en ook zijn vrouw. Beiden zijn overleden. Zijn boeken waaronder ook een over zeilmaken blijven interessant.
Multihulls offshore (1983)Rob JamesMultihullsVeel bekende zeilers schreven boeken. Ook dit boek bevat veel goede aanwijzingen van hoe snel te zeilen met grote multihulls. In 1978 won hij samen met Chay Blyth de Round Britain Race met de de Great Britain IV een trimaran van ruim 16 m. In 1983 verdronk hij als gevolg van een kapot net op zijn trimaran, voor de kust van Zuid Engeland. Oud 36 jaar. Was getrouwd met de bekende Naomi James. Zijn boek is het boek van een autoriteit.
Ocean bird, 7000 miles in a trimaranStephenson, R.Deidre mcDonald Books, LondonReis van Lymington Zuid Engeland naar Kaapstad met dit ruim 9 m. lange ontwerp van John Westell van een inklapbare trimaran. De ontwerper is ook bekend om zijn ontwerp van de 505 dinghy en een grote trimaran voor eigen gebruik.
Ocean Racing (1977)Boehmer, r. Multihulleigen uitgave BoehmerVol met analyses van races met multihulls en van de schepen zelf. Hij is de vriend/wetenschapper die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het Texel rating systeem door mij te adviseren over passende statistische technieken. Hij is nu niet meer zelf actief op dit terrein.
Outward leg (1985)Tristan JonesSheridan House, New YorkEén van de boeken van deze werkelijk onstuitbare reiziger. Voor iemand die een been moet missen is de naam voor zijn trimaran de best mogelijke
Pas de panique à bord (1976)J.C.Marcus & J. QueruelChiron Sports, ParisMet een Wharram Tane met jonkentuig van rond 8.m. van Ibiza naar de Amazone en die een heel eind opvaren. Een verrukkelijk pleidooi voor meer plezier voor minder geld. Het is wel geschreven omstreeks 1975. Dat waren andere tijden.
Pen duick (eng. vert.) (1971)Tabarly, E.Adlard Coles, LondonMet Eric Tabarly begon het multihull heldendom in Frankrijk. Dat is tot nu toe zo doorgegaan. Pen Duick is de naam die hij aan veel van zijn schepen gaf. Niet alleen multihulls.
People of the SeaJames Wharram with Hanneke BoonLodestar BooksDe levensgeschiedenis van James Wharram dedicated to Ruth Merseburger-Warram (1921-2013). Opgeschreven door codesigner Hanneke Boon. Voorzien van vele foto’s ook in kleur.
Polar passage * (1989)Jeff Macinnes e.a.Random House, CanadaMet een Hobie cat van 18 voet de Noordwestelijke doorvaart proberen te doen. Zeilend, op het ijs schuivend, sjorrend aan de boot. De ontberingen vullen de pagina's. Nog nooit eerder gedaan. Dat is te begrijpen. De twee doorzetters horen thuis in een lijstje met namen als Amundsen en Cousteau, zegt de kafttekst. Hierover lezen kun je doen zonder grizzly beren te ontmoeten en ijsschotsen te ontwijken.
Polycat ( vert. duits) (1965)David LewisDelius Klasing, BielefeldZie de tekst bij Dreamers of the day. Dit is de Duitse vertaling daar genoemd.
Polynesian concept (1972)Ebsen, B.Prentice Hall, New YorkEen TV ster van de 'Beverly Hillbillies' valt voor een modern ontwerp van Rudy Choy, geïnspireerd op de vormen van Polynesische dubbelboten. Gedreven door diens zucht naar snelheid..
Polynesian seafaring (1972)Dodd, E.Nautical publ. CY USAEen boek van grote afmetingen dat met veel tekeningen de 'ontwerpen' laat zien van een reeks vaartuigen waarmee vanuit Zuid Oost Azië geleidelijk aan de vele eilandgroepen van de Grote Oceaan zijn bevolkt tot en met Nieuw Zeeland.
Practical Coastal CruisingPaul ConstantineMoonshine Publlications 2014Verhaal oorspronkelijk in het niet meer bestaande blad Multihull International Magazine, tijdens zijn vele jaren durende langzame tocht rond Engeland met 35 voet trimaran Starship, Derek Kelsall design
Project cheers (1969)Follet, Newick & MorrisAdlard Coles, LondonDeze Atlantische prauw (uitlegger aan lijzijde) is na een geweldige start van zijn bestaan (werd met Tom Follett derde in de OSTAR van 1968) en geleidelijk verval daarna tenslotte weer gerestaureerd. Dat proces is nog niet zolang geleden voltooid. Ontwerp Dick Newick. Nog helemaal niet verouderd type.
Queequeg's odyssey (1978)Quen CultraMultihullsQueequeg is een van de hoofdpersonen in Moby Dick van Herman Melville. Wikipedia, een geweldige bron, af en toe natuurlijk niet helemaal juist geeft de volgende tekst over dit boek: Queequeg was the name of a 35 ft Trimaran built by Quen Cultra in the barnyard of his family farm in the late 1960s. The boat was launched in the Illinois River, traveled south down the Mississippi River, through the Gulf of Mexico and around the world. This adventure is documented in the book titled Queequeg’s Odyssey. Years later, Quen’s quest for adventure found him on a seven month circumnavigation of South America conquering the "Mount Everest of Sailing”, Cape Horn, aboard Queequeg III. This journey including a stormy rounding of Cape Horn, the hard way, 100 miles south of "The Rock". In September 2007, Quen Cultra set sail on the high seas once more on a second global circumnavigation aboard Queequeg II, a 43 ft Catamaran he spent 12 years building in the same barnyard in Onarga, Illinois. In January 2009, the Queequeg II capsized in the Indian Ocean, over 200 miles east of Madagascar, Quen Cultra and crew member Joe Strykowski were lost at sea. Een mkeer actuele informatie zal moeilijk te vinden zijn.
Racing and cruising trimarans (1970)Robert HarrisC. Scribners Sons, New YorkHandboek uit de begin tijd van multihulls. Harris is ook jachtontwerper
Return in the wake (twiggy e.a.) (1988)Hawkins, C.MultihullsDe Australische Cathy (geb.1957) woont op een trimaran samen met zeilpartner Ian Johnson gebouwd. In 7 jaar zeilden ze 120000 zeemijlen op hun trimarans Balena en Twiggy. Dit is het verhaal van 2 mensen en hun 2 boten en de wedstrijden die ze zeilen. De boten veranderen vaak van naam bij het verwerven van nieuwe sponsors.
Rêve de victoire(1969)De Kat, j.Arthaud, ParisDeelnemer aan de OSTAR 1968. De boot bleef niet heel, de schipper werd gered. De dwarsverbindingen bleken veel te zwak te zijn. Hij had ook de hand in het ontwerp van de trimaran van Edith Bauman in dezelfde Ostar. Zij zeilde met de Koala III een trimaran van bijna 12 m lang met aan boord haar hondje Schatz. Ze moest worden gered toen haar tri het begaf.
Rosie darling (1973)Rosie SwaleElek Books, LondonMet een Oceanic catamaran van ongeveer 9 m. lang, de Anneliese, trekt het gezin Swale rond de wereld. Ook in Nederlandse vertaling.
Safe multihull cruising (1979)Manners, E.J.Multihull Soc. Martham, GR. YarmouthEen van de oudste boeken over multihulls. Zeer originele ontwerpen hun tijd ver vooruit. Ten onrechte nu vergeten. De 'eccentric' ERick Manners richtte al een international hydrofoil and multihull society op in 1934 en de catamaran sailing association in 1954. Het boekje kreeg een voorwoord van Sir Alec Rose. Er zijn ook met succes tochten gemaakt met grotere trimarans. Taboo geschreven door Wolfgang Hausner beschrijft zijn eerste wereldreis met een catamaran, een ontwerp van ERick Manners.
Sail performance, technics to maximize sail power * (1990)Marchaj, C.A.Adlard Coles, LondonEen van de belangrijke handboeken, vol informatie in tekst, tabellen, formules en grafieken. Kun je geregeld blijven bestuderen.
Sailing and racing catamarans (1963)Cotter, E.Hodder & Stoughton, LondonZeilen vooral met open catamarans in de Verenigde staten in een tijd dat het hier nog nauwelijks werd gedaan. Veel 'merken' die je nu nauwelijks nog ziet. Ook een kleiner aantal grotere ontwerpen worden besproken, allemaal rond 1963 bekend.
Searunner trimarans (1979)Jim BrownHandboek bouw en constructie van de trimarans van James Brown. Heel heldere uitleg met veel tekeningen over het hoe en waarom van bijvoorbeeld een kuip in het midden van de boot en de zwaardgleuf in het midden daarvan. Dubbele functie dus. Blijft interessant om te lezen ook al bouw je niet.
Seaworthiness, the forgotten factor * (1986)Marchaj, C.A.Adlard Coles, LondonEen van de recente handboeken van deze onderzoeker en 'geleerde' op het gebied van multihulls
Segeln mit multihulls (vert) (1991)Philippe PouponDelius Klasing, BielefeldDuitse vertaling van het Franse boek van een succesvolle wedstrijdzeiler met grote en nog grotere multihulls. Schrijft zowel over open kleine cats als over die grotere kajuitschepen.
Simpson on boatbuildingSimpson, R.via EvecomBrochure boekwerk van de ontwerper, met veel uitleg over waarom en hoe.
Solo to america (1973)Frank PageAdlard Coles, LondonEen van de vroegste boeken over een zeiltocht
Symposium book II (1985) *MultihullsMultihullsVrijwel de woordelijke teksten van de sprekers en de vele aanwezigen bij dit symposium, over de stand van zaken met multihulls in 1985
Taboo ( e. manners catamaran) (1975)Wolfgang HausnerDelius Klasing, Berlijnzie Safe Multihull Cruising van ERick Manners Dit beschrijft de eerste reis met de catamaran naar ontwerp van deze originele Engelsman.
Taboo III : leben auf sieben meeren (1986)Wolfgang HausnerDelius Klasing, BerlijnHausner zeilde rond de wereld en meer na zijn tocht met de Taboo. Eerst met een van de grootste klassieke ontwerpen van James wharram. Daarna met meer een eigen ontwerp, dat qua rompvorm niet erg afweek van dat Wharram ontwerp, maar veel meer gestroomlijnd en met kajuit over de volle breedte..
Taking terrapin home * (1994)Mathew WilsonMultihullsA love affair with a small catamaran is de ondertitel. Veel exemplaren zijn te koop via internet.
Taratai (bouw /varen met prauw) (1977)James SiersMultihullsDit boek beschrijft de ontwikkeling en de bouw van een prauw die sterk gelijkt op originele vaartuigen van de Grote Oceaan. Heerlijke boeken om na jaren weer in te kijken en te beseffen dat de ontwikkeling van multihulls wel wat gelijkt op die van automobielen. De schepen van nu lijken namelijk nauwelijks op die oude boomstamconstructies. De etnische ontwerpen van James Wharram hebben de vormen van die oude vaartuigen min of meer gebruikt maar wel met moderne duurzame materialen.
Taratai II (2 de ontwerp prauw) (1978)James SiersMultihullsWeer een prauw, maar nu modern gebouwd. De tocht eindigt in het verlies van de boot na breuk van de te zwakke verbindingsbalken. Het domme besluit wordt genomen de drijvende romp met van alles aan boord te verlaten en in het reddingsvlot te gaan. Dat loopt tenslotte af met een redding door een schip. De romp bleef op zijn zij goed drijven in de golven, met de luiken boven water. Die romp had men nooit moeten verlaten.
The atlantic challenge (tri FT) (1977)David PalmerHollis and Carter, LondonEen snelle trimaran gesponsord door de Financial Times, vandaar de naam. De schipper was redacteur van dat blad. De boot is een ontwerp van Derek Kelsall. In het slothoofdstuk over de Ostar 1976 zelfs een beschouwing van Kelsall over hoe dergelijke schepen een rating te geven. Dat werd in dit boek uiteraard de KSP formule. Kelsall, Shuttleworth Performance. De FT bereikte plaats 7 in de reeks van 73 finishers.
The capsize bugaboo (1980)MultihullsMultihullsEen scherpe analyse over hoe het nu zit met dat omslaan van multihulls door een reeks deskundigen, onder leiding van de redactie van het blad Multihulls. Veel voorbeelden van omslaan. Berekeningen over waar de grenzen liggen door wijlen Hugo Myers, ontwerper en wetenschapper.. Ruim 250 pagina's met zinvolle tekst, tekeningen en moeilijke formules.
The catamaran book *Brian PhippsMultihullsHandleiding varen met open catamarans
The crossing of the copula (vert) (1955)Filloux, J.Collins, LondonEen zware, eigenlijk te smalle catamaran. Niet snel. Veel schokkerige bewegingen in golven. Maar het was ook pas 1955. De schrijver gebruikte de 9000 mijl tocht ook voor het doen van wetenschappelijk verantwoorde meteorologische en oceanografische waarnemingen. Van Bordeaux via de Caraïben tenslotte naar New York. De boot was 14.50 m. lang met een breedte van 5.40 m. De bouwer wilde door de Franse kanlen naar de Middellandse Zee kunnen varen. Jonkenzeilen aan twee masten van 13 m..Het was een gelast stalen schip. Filloux begrijpt pas wat de eigenaar bedoelde toen hij het had over een dubbelromp schip toen hij de Copula zag. Hij dacht eerst twee rompen, de een binnen de ander, voor de stevigheid.
The cruising catamaran advantage (1988)Gibbons, R.via EvecomVoor iedere zeiler die meer comfort wil, meer ruimte en meer snelheid. Bijna 200 pagina's door de schrijver gewijd aan de gangbare onderwerpen voor catamarans. Daarna een reeks gastschrijvers veelal ontwerpers die uiteraard over de specifieke elementen van hun ontwerpen berichten. Bijna 100 bladzijden. Tenslotte een 30 tal pagina's over de toercatamaran als een huis, over zelfbouw zaken en over een echte tocht met een cat. In elk boek over het onderwerp staan wel zaken die je in een ander boek niet vindt. Dat geldt ook voor dit Amerikaanse product.
The cruising multihulls (1990)Chris WhiteMultihullsEen van de meest doordachte studies over het onderwerp. Aanbevolen.
The discovery of Hawaii (1976)Kane, H.K.MultihullsHoe kwamen de Polynesiërs op de eilanden waar ze later bleken te wonen. Een prachtig geïllustreerd werk over de ontdekking van Hawaï. Een boek in groot formaat zodat de kleurenplaten heel goed uitkomen. Een mooie menging van poëzie en wetenschap.
The improbable voyage (tri) (1986)tristan jonesMultihullsEen van de vele spannende bootverhalen met vele foto's van deze varende reiziger en ook wel avonturier met veel goede bedoelingen voor derden.
The multihull primer (1974)Clarke, D.H.Adlard Coles, LondonEen van de oudste publicaties over multihulls. Een heldere introductie over de ontwerpen en productieboten van toen.
The parachute anchoring system (1982)Casanova, J. a.o.MultihullsOngeveer 100 bladzijden in een klein handboek gebaseerd op de persoonlijke ervaringen met het systeem van een parachute zeeanker waar velen het nog steeds mee eens zijn. Het hangt wel van het bootontwerp af hoe men het systeem kan toepassen. De ondertitel bevat terecht de tekst Kaap Hoorn beproefd zwaar weer systeem. Veel tekeningen en duidelijke praktische aanwijzingen.
The science of yachts, wind & water (1971)Kay, H.F.Handboek uit de 70-er jaren. Recensie. A good and understandable book, but quite a bit of it is about sails and sailing which is the case for many books of this type. Clear explainations of basic theory.
The sea never changes (vert) (1992)Olivier de KersausonSheridan HouseOver mijn solorace rond de wereld in mijn trimaran is de ondertitel. De start was op 18 December 1988. Met de ruim 22 m. lange Poulain. Namen van boten wijzigen met de sponsors die bereid zijn de activiteiten financiëel te steunen in ruil voor naamsbekendheid en TV dekkiing. Hij deed er 125 dagen over..Alain Colas deed er in 1975 nog 169 dagen over. Was wel sneller dan Chichester. In 1998 Philippe Monnet in 129 dagen. Dus Olivier moest daar beneden blijven. een jaar later werd het al 109 dagen en dat was nog niet het eind. Het boek is een heel spannend verhaal met meer dan een vleugje filosofie. De trimaran die Olivier de veiligste optie vindt voor solozeilen heeft een mast van ruim 25 m, een zeiloppervlak van rond 160 m2. Een zeer comfortabele cardanisch opgehangen kooi en grote navigatietafel en een keuken goed om maatlijden te maken voor 5 personen. Dat moet voldoende zijn voor het comfort van 1 man.
The strange last voyage of donald crowhurst *tomalin/hallMultihullsHet droevige verhaal van de rond de wereld race van Donald, die zijn posities fingeerde tot hij dacht weer in de Atlantische Oceaan te kunnen zijn. Tenslotte sprong hij in wanhoop overboord. Als gevolg van zijn posities forceerde een andere trimaran racer zijn boot aan het eind van de race zodat die verloren ging. Dat was Nigel Tetley met de Victress. Zie zijn boek met de titel Trimaran Solo..
The symposium book (1976)diverse ontwerpersMultihullsHet eerste symposium door Multihulls Magazine in Toronto georganiseerd.
The symposium book II (1985)diverse ontwerpersMultihullsHet tweede symposium in Annapolis georganiseerd
The voyaging stars, secrets of the pacific navigatorDavid LewisCollins, Sydney-LondonDavid Lewis heeft zich intensief bezig gehouden met de studie van de navigatiemethoden van de Polynesiërs. Heel recent zijn die methodes nog eens gedemonstreerd, in praktijk gebracht door inwoners van Anuta op hun 11 m. lange dubbelboot. Dat is beschreven in het verhaal van de Lapita Voyage met de twee boten van het type Tama Moana, Child of the Sea.
The wharram design book *James WharramMultihullsOntwerpers brochure met alle typen en de redenen waarom ze zijn zoals ze zijn. Die redenen zijn bij andere ontwerpers weer anders.
This is Catamaran Sailing * (1983)Barth & EnzmannMultihullsOpen catamarans, hoe ze te tuigen, te trimmen en te zeilen. Prima informatie over het varen met dit soort vaartuigen.
Törn ins ewige Eis. Mit Sposmoker II im SüdatlantikGerd EngelUllstein, Frankfurt / MSpannend verhaal van catamarantocht nu met de Sposmoker II van de onverzettelijke Gerd Engel, gepensioneerd Elbe loods.
Trimaran against the tradesCole, J.MultihullsMet een Horstman trimaran op reis. Build a boat, leave Kenya and head to resettle in New Zealand..father, mother, two kids etc.
Trimaran construction *Ed HorstmanMultihulls en eigen websiteOntwerpers brochure. Worden niet meer nieuw gebouwd hier.
Trimaran development (1972)Clarke, D.H.Adlard Coles, LondonTweede boek van Clarke uit de begintijd van de trimarans. Nog nauwelijks productieboten te koop.
Trimaran sailing *Ed HorstmanMultihullsVervolgboek van deze ontwerper, oorspronkelijk een vliegtuigbouwer
Trimaran sails the seven seas * (1976)Jerry HeutinkMultihullsJerry Heutink, van Nederlandse afkomst, is schipper van een trimaran van 46 voet ofwel ruim 14 m., de Trrillium II. Hij reist ermee van de poolzeeën tot de tropen. Hij is een 'master mariner' en geeft al meer dan 10 jaar cusussen in navigatie en zeemanschap.
Trimaran solo (1970)Nigel TetleyAdlard Coles, LondonMet Victress bij rond de wereld gezeild. Op 1100 zeemijlen na. Een tragische coïncidentie. Zie The Strange Voyage of Donald Crowhurst.
Trimarans, an introduction (1969)Clarke, D.H.Adlard Coles, LondonEerste boek van Clarke over trimarans. Over het kiezen van een ontwerp, het beladen, de hulpmotor, het bouwen, het zeilen en wat het kost.
Tropendurst und arktishunger * (2001)Gerd EngelUllstein, Frankfurt / MWeer een spannend reisverhaal van de ex Elbe loods Gerd Engel.
Twelve Ships a-sailing (1986)Jim AndrewsDavid and Charles, LondonVerslag van 35 jaar varen met veel typen zeilschepen en jachten door de zeiler die het eerst bekend werd door zijn boek Catamarans for Cruising.
Two girls, two catamarans * (1969)James WharramPCA (polynesian cat. ass.)Het verhaal van de expeditie die begon in 1955 met de oversteek naar het Caribische gebied met de 7 m. lange Tangaroa catamaran. Rompen met vlakke bodem, die tenslotte de Teredoworm niet konden weerstaan. Na aankomst werd de 12 m. lange Rongo gebouwd met de voor James typerende V vormige rompvorm. Met zoon Hannes werd via de Noord Atlantische route de terugtocht naar Engeland voltooid. Het boek is ook in het Nederlands vertaald. Een Engelse versie is recent herdrukt met veel meer foto's.
Un tour du monde pour une victoire (pen duick IV) (1972)Alain ColasB. Arthaud, ParisEen van de Franse zeilhelden, die met deze aluminium trimaran, oorspronkelijk van Eric Tabarly, vandaar de naam, in 1972 de OSTAR won en in 1973 rond de wereld zeilde. Na terugkomst in Frankrijk als een held ontvangen.
Unicorn technologydiverse auteursRacing Catamarans MagazineEen technisch boekje over het bouwen, van gebogen plakhout, van een Unicorn. Een eenmansboot die met enige andere typen de oorspong vormden van wat later de A klasse is geworden. In wedstrijden bereikt dit bootje dat je in Nederland vrijwel niet meer tegenkomt, geen successen meer. Het was wel een type dat werd gebouwd door de oprichters van de CTC. Maar dat was dan ook in 1968.
Wangka, austronesian canoe orig. (1981)Doran jr., ed.MultihullsEmeritus professor in de geografie schrijft over de oorsprongen van de 'Austronesian canoes' Het boek is opgedragen aan James Hornell, die meer wist van primitieve vaartuigen dan iemand anders ooit zal weten. Het voorwoord is van Ben Finney. Van beide personen zijn boeken opgenomen in de lijst. Canoes of Oceania o.a. van Hornell en Hokule'a van Finney.
We, the navigatorsDavid LewisMultihullsUitvoerige analyse van de methoden die de Polynesiërs toepasten om hun weg te vinden op de Grote Oceaan. David Lewis is een van de avonturier te noemen zeelieden. Zie bijvoorbeeld zijn boek over de expeditie naar het Zuidpoolgebied onder de titel Icebird. Geen multihull dit keer, maar een kieljacht. Een solotocht met ontberingen van de ergste soort. Sloeg in die tocht die begon in Oct. 1972 om. Na reparatie voor de tweede keer vertrokken in Dec.1973. Sloeg toen nog eens om. Bereikte tenslotte wel Kaapstad.
Weisze Nächte - Schwarzes MeerGerd EngelUllstein, Frankfurt / MDeze zeeman schreef al 16 boeken, zoals te vinden is op zijn website. Van 1980 af. Een aantal boeken betreffen zeetochten met een catamaran.
Weit,weit voraus liegt antigua (1968)Rudy WagnerDelius Klasing, BerlijnAl in 1968 verscheen dit boek met het verhaal van een oversteek van de Atlantische Oceaan met een Bobcat met de naam Hobby, een ontwerp van Bill O'Brien, vandaar de typenaam. Dit was een van de eerst produktieboten. Een V rompvorm onder water. Geen extra kielen of zwaarden. Een opmerking in zijn boek is op velen van toepassing. 'Zonder veel werk geen geld voor een boot. Met veel werk geen tijd voor een boot' Zijn boot noemde hij in de titel van een hoofdstuk een zeilende concertvleugel. Het verhaal van een antiheld wordt dit boek wel genoemd. Later zeilde Rudy met vrouw en kind met de 10 m. bobcat met de naam Eilandhopper nog eens naar het Caribische gebied. Die versie heeft alleen opbouwen boven de rompen. Hij bleef daar vele jaren. Zie het boek Kokosnüsse satt. Over Rudy kun jee met Google via de titel van zijn eerste boek hele stukken lezen over het verval van de Caraïben door de veranderde tijden en ook over de opkomst van het varen met multihulls in Europa waarbij ook namen als Arthur Petersen en James Wharram voorkomen.
Welcome to A-fleet, book IJack SammonsMultihullsDit en het volgende boek goede maar wat verouderde informatie over het wedstrijdzeilen met open catamarans, vooral Hobiecats.
Welcome to A-fleet, book IIJack SammonsMultihullszie vorige titel
Yachtsman in red china (tri) (1970)David PalmerMultihullsAn oil company employee builds four different in different locales around the world and effectively relates his hair-raising experiences.
Zeilen in open catamarans (vert) (1979)Phil BermanHollandiaInformatief boek over het zeilen met en het hanteren van open catamarans
Zwaaien naar bluff * (1993)Henk de VeldeElmar, RijswijkVerhaal met de gebruikelijke dichterlijke uitweidingen van Henk over zijn wereldrondrace met de grote gele catamaran met de toepasselijke sponsornaam Zeeman.