Magazine

CTC-Nieuws

CTC-Nieuws is de naam van ons verenigingsmagazine. Het blad verschijnt elk kwartaal en bevat reisverslagen en zeilverhalen van leden en artikelen over het ontwerpen en bouwen van multihulls. Daarnaast informeert het CTC-Nieuws de lezers over clubevenementen en zeilwedstrijden in de verschillende delen van het land. Uiteraard ontbreken de ontwikkelingen op technisch informatief gebied niet. Daarmee is het magazine onmisbaar voor de serieuze multihullzeiler.

Al ruim vijftig jaar valt het magazine bij onze leden op de mat. In ons archief kunt je een aantal oude edities en artikelen downloaden.

Digitaal CTC Magazine

Het zomernummer is sinds een paar jaar de digitale editie van het blad. Deze online versie is vooral handig voor iedereen die met de boot op reis is. Het is natuurlijk heerlijk om onderweg even door het CTC Magazine te kunnen ‘bladeren’. Het aardige van online is bovendien de rijke lees- en kijkervaring: links naar filmpjes, foto’s, sites en blogs, het maakt het lezen anders. Je vindt de digitale Magazines op magazine.multihull-online.nl.

Speciale uitgaven

Compilaties van het CTC-Nieuws van de eerste dertig jaar zijn samengebracht in CTC-Nieuws nummer 100 en nummer 175. Nummer 100 verscheen in 1986 en bevatte bijna honderd pagina’s. Tijdens het dertigjarig bestaan van de CTC in 1998 verscheen het jubileumnummer 175: een pil van 136 pagina’s multihullnieuws verspreid over verschillende rubrieken.

Boek

Het boek ‘Alle ballast overboord’ verscheen in 2008. 170 bladzijden ‘multihulls only’: belevenissen, reizen, techniek, ontwerpen, geschiedenis en noem maar op. En natuurlijk barstensvol foto’s! Je krijgt het boek gratis als je nu lid wordt of bestel het hier, zo lang de voorraad strekt.

Het boek Alle ballast overboord

Een artikel schrijven?

Wil je een bijdrage leveren aan ons magazine? Dit kan door een artikel te schrijven, foto’s te sturen of suggesties te geven. Alle verhalen, artikelen en reacties stellen wij zeer op prijs! Je kunt je kopij sturen aan de redactie.

Adverteren

Adverteer in CTC-Nieuws! Het magazine wordt elk kwartaal gelezen door een zeer betrokken doelgroep bestaande uit catamaran- en trimaranzeilers. Daarnaast bouwt een deel van onze leden haar eigen schepen: zeer interessant voor leveranciers van uiteenlopende onderdelen. Lees meer…

Archief

Al ruim vijftig jaar valt het CTC-Nieuws bij onze leden op de mat. In ons archief kun je een aantal oude edities en artikelen downloaden en hieronder vind je de inhoudsopgaven van de meest recente uitgaven.