Jubileum 55 jaar CTC

55 jaar Catamaran en Trimaran Club

Jubileum in Den Helder

De Catamaran Trimaran Club, de vereniging van multihullzeilers in Nederland, bestaat dit jaar alweer 55 jaar! Dit jubileum vieren we van donderdag 24 augustus tot zondag 27 augustus met een feestelijk evenement in Willemsoord, de sfeervolle haven van Den Helder. Op deze voormalige scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine hopen we veel catamarans en trimarans in allerlei soorten en maten te mogen verwelkomen. De jachthaven is omgeven door monumentale panden, historische schepen en twee droogdokken. Op het terrein valt veel te ontdekken, zoals het lichtschip in de museumhaven, het Reddingsmuseum, het Marinemuseum met originele duikboot, een wrak uit 1620, gezellige terrasjes en nog veel meer.

Gezellig en sportief

Het belooft een gezellig club- en zeilfestijn te worden met diverse activiteiten en veel bezoekers aan de vrolijke botenparade in de haven. Er is ruim tijd gereserveerd om elkaar te ontmoeten en bij elkaar aan boord te kunnen stappen. Het uitwisselen van ervaringen met mensen met dezelfde interesse is tenslotte één van de charmes van zo’n bijeenkomst. De community van multihullzeilers strekt zich ook uit buiten Nederland: we verwachten zeilers uit België en Duitsland en waarschijnlijk ook enkele Franse en Engelse deelnemers. Zij zijn van harte welkom! Uiteraard staat voor de sportieve zeilers een uitdagend wedstrijdprogramma op de agenda. Er wordt gezeild op de Waddenzee (Gat van de Stier) om de Henk Eggink Trofee.

Het jubileum is aan het eind van de vakantieperiode gepland; we hopen dat de meeste leden dan weer teruggekeerd zijn van mooie zeilavonturen met sterke verhalen.

Voorlopig programma

Donderdag
14 – 18 uur Ontvangst en registratie
19 – 21 uur Happy hour en officiële opening
Vrijdag
9 – 16 uur Wedstrijden om de HET en een walprogramma
18 – 21 uur Barbecue
Zaterdag
9 – 16 uur Wedstrijden om de HET en een walprogramma
13 – 17 uur Meevaren met een multihull en open boot
17 – 19 uur Happy hour
19 – 22 uur Buffetdiner
Zondag
9 – 10.30 uur Officiële sluiting met koffie en gebak
vanaf 11 uur Uitzwaaien van de deelnemers

De tijden en locaties van de verschillende evenementen worden nog verder ingevuld. Houd daarvoor de website in de gaten. Hier kun je je binnenkort ook inschrijven.

Wij hopen jullie in groten getale al dan niet met boot in Den Helder te treffen.

Het CTC-55 team,
Eric Mullink, Christina Stam, Ernst Steinraht, Gerard Hahne